Online wedden op voetbal

Omdat bookmakers online actief zijn, kan je nu ook online wedden op voetbalwedstrijden. Dit is voordelig, want je hoeft geen fysieke kopieën te hebben van bijvoorbeeld een Toto-formuliertje. Info voetbal vertelt je graag hoe dit werkt.

Het enige wat je moet doen, is het storten van een bedrag via een creditcard via een online bookmaker. Je kunt kiezen uit vele competities. Populair zijn de Jupiler Pro League of de Bundesliga, maar het meest populair is nog wedden op Premier league wedstrijden (Uitleg: https://www.onlinewedden.info/wedden-op-voetbal/wedden-op-premier-league.html). Maar, wat zijn de regels van online wedden op voetbal? Waar kan je allemaal op gokken? En hoe kan je het beste wedden op voetbalwedstrijden? Hieronder krijg je antwoorden op deze vragen.

Regels voor online wedden op voetbal

Bij online wedden op voetbal moet je rekening houden met een aantal regels. Zo kan je alleen op drie resultaten geld inzetten: verlies, gelijkspel of overwinning. Ook kan je per wedstrijd een weddenschap sluiten.

Wedden op doelpunten of wedden op uitslagen?

Tegenwoordig kun je het aantal doelpunten die in een wedstrijd worden gescoord gokken. Dit doe je door geld in te zetten op het totaal aantal goals in een wedstrijd. Ook moet dit gebeuren voor het aantal doelpunten van het thuisteam en het elftal dat uit speelt. Wanneer je op doelpunten wedt, heb je twee opties: onder/over of het precieze aantal doelpunten. Bij de eerste optie zet je geld in op 'onder/over' een bepaald aantal doelpunten. Stel dat er in de wedstrijd PSV-Ajax meer dan twee doelpunten worden gemaakt en dit jouw voorspelling was, dan ontvang je een bepaald bedrag voor de juiste prognose. Bij de tweede optie geef je een exact aantal doelpunten. Doordat je bij de tweede optie een groter risico loopt dan bij de eerste, krijg je voor deze voorspelling een groter bedrag terug.

Naast de hoeveelheid doelpunten kun je ook weddenschappen sluiten voor de uitslagen. Hierbij heb je drie opties.

1x2-systeem. Bij deze optie zet je in op de winst voor het team dat thuis speelt, een gelijkspel of winst voor het uitspelende elftal. Wedden op voetbal is bij dit systeem een grote uitdaging, omdat je slechts 33.3% kans hebt op de goede uitslag.

Draw no bet. Bij deze keuze geef je aan dat een van de twee ploegen gaat winnen. Echter zal de weddenschap vervallen, als er sprake is van een gelijkspel. Wanneer dit gebeurt, krijg je jouw inzet terug.

Double chance. Wedden op voetbal is bij deze optie heel veilig, want je hebt ongeveer 66.6% kans op het goede resultaat. Dit komt omdat je op twee van de elementen uit het 1x2-systeem inzet. Hier heb je drie opties: winst of gelijk voor het thuisspelende elftal, winst of gelijk voor het uitspelende team en winst voor een van de twee elftallen.

Wees verstandig met jouw weddenschappen

Online wedden op voetbal moet absoluut niet zorgeloos gebeuren, want de gevolgen ervan kunnen heel groot zijn voor jou en jouw portemonnee. Ten eerste moet je niet wedden zonder na te denken, omdat je totaal niet stil staat bij de factoren die je belangrijk vindt bij een wedstrijd. Ten tweede wordt het jou aangeraden om verlies niet goed te maken. Dit betekent dat je niet verder moet wedden, als je steeds geld verliest. Ook wordt het sterk aanbevolen om te grote geldbedragen per weddenschap niet in te zetten, want je houdt weinig geld over voor bijvoorbeeld andere pools. Een voorbeeld van een succesvol systeem bij wedden op voetbal is om 2% van het totale geldbedrag, dat je inzet in een ronde, voor elke wedstrijd te gebruiken. Zo heb je ongeveer een gelijke verdeling van de totale inzet over alle weddenschappen. Tevens hoef je niet op alle wedstrijden geld in te zetten. Het kan je namelijk een vermogen kosten om voor elke wedstrijd een weddenschap te sluiten. Daarom wordt iedere gokker, ongeacht zijn ervaring met weddenschappen, aangeraden om wedstrijden te kiezen waarvan hij zeker de uitslagen weet. Tenslotte wordt het aanbevolen om de statistieken niet altijd als zekerheid te nemen, want tijdens wedstrijden kunnen de meest krankzinnige situaties plaatsvinden die een grote impact hebben op de uitslagen.

Leuke voetbalspullen kopen met jouw prijzen? Check snel Voetbalshirtskoning voor de leukste voetbaltenues!

Voetbal termen

In de voetballerij gebruiken we veel voetbaltermen om bijvoorbeeld aanwijzingen te geven tijdens een wedstrijd of een pauze. De termen kunnen zowel in het Engels als in het Nederlands worden benoemd....

Lees meer
Voetbal shops

In Nederland kan je naar veel voetbal shops gaan voor bijvoorbeeld de laatste shirts, schoenen en scheenbeschermers van jouw favoriete club. Naast fysieke winkels kun je ook online aankopen doen. Met...

Lees meer
Voetbalformaties

Wat is de beste voetbal opstelling om een wedstrijd te winnen? Sinds het begin van de voetballerij hebben succesvolle trainers deze vraag elke keer op hun manier beantwoord. Zo heeft Helenio Herrera de ultra-defens...

Lees meer