De absolute top van het Europees voetbal

Voetballers willen in Europa zijn voor het beste voetbal! Deze uitspraak is zonder twijfel waar, omdat Europese teams in de sterkste competities spelen. Hier worden de fysieke en mentale grenzen van voetballers tot de limiet getest. Dankzij hun inspanningen kunnen ze tot wereldsterren uitgroeien die in de geschiedenisboeken van hun landen en clubs komen te staan. Hieronder lees je over de verschillende seizoenen in Europa en de bekertoernooien. Verder zal je weten wie de succesvolste teams zijn in dit continent en je krijgt informatie over de transfers, waarin absurde bedragen naar voren komen.

Clubcompetities in Europa

In het Europees voetbal is de UEFA (Union Européenne de Football Association of Union of European Football Associations) de hoofdorganisatie. Deze werd op 15 juni 1954 opgericht in Basel, Zwitserland. Ruim 55 landen, onder andere Nederland en België, zijn leden van de UEFA en zij organiseren hun eigen clubcompetities. In het Europees voetbal beslissen de nationale voetbalbonden zelfstandig over het verloop van de campagnes in hun landen. Ze mogen bijvoorbeeld besluiten nemen over het aantal divisies, teams en speelronden. Nadat ze deze keuzes hebben gemaakt, sturen ze deze informatie naar de UEFA.

Ook mogen de nationale voetbalverenigingen hun eigen toernooien organiseren. Het begin van de bekerwedstrijden is afhankelijk van het aantal teams dat actief is in een land. Neem nou Groot-Brittannië. Hier start de FA cup, de oudste voetbalcompetitie in de wereld, aan het begin van augustus. In dit land kunnen namelijk meer dan 700 teams meedoen, niet alleen de premier league clubs. Daarentegen begint de KNVB-beker aan het einde van augustus en meer dan 100 teams kunnen deelnemen. Kortom, in het Europees voetbal zijn de verschillen in de campagnes en bekertoernooien enorm.

Succesvolste teams in verband met Europees voetbal

In het Europees voetbal kan je op verschillende manieren naar de succesvolste clubs kijken. Ten eerste kan je op basis van het aantal titels in een reguliere campagne een conclusie te trekken. Indien je dit perspectief neemt, heeft Schotland de succesvolste clubs. Hier hebben Celtic FC en Rangers FC meer dan 80 landstitels gewonnen. Ten tweede kun je een kijk nemen naar de teams die de meeste bekertoernooien hebben gewonnen. In dit geval is Celtic FC de beste voetbalvereniging, want het heeft meer dan 35 keer de Scottish Cup gewonnen. Bovendien kun je kijken naar het aantal internationale titels die de clubs hebben gewonnen met betrekking tot Europees voetbal. In deze situatie is Real Madrid CF de grote winnaar, want het is de eerste club die meer dan 10 keer de UEFA Champions League heeft veroverd. Daarnaast is dit het eerste elftal dat meer dan 400 punten heeft vergaderd in deze competitie. Tot slot kan je hetzelfde zeggen over Sevilla FC, omdat deze club de eerste is die meer dan vier keer de UEFA Europa League heeft gewonnen.

Transfers

In het Europees voetbal zijn twee periodes waarin de clubs spelers kunnen aantrekken en/of verkopen. Eerst kunnen ze dit doen voordat ze aan hun competities beginnen. Dit gebeurt meestal tussen mei en september. Daarna hebben de Europese teams nog een kans om hun elftallen te versterken. Dit kunnen ze doen in januari. In deze maand zijn de meeste teams in Europees verband over de helft van alle wedstrijden. Tijdens de transferperiodes zijn clubs in staat geweest om maar liefst meer dan €200 miljoen uit te geven aan één speler!

Op zoek naar de shirtjes van de Europese topclubs? Check snel SerieAStore voor de beste aanbiedingen!

Voetbal spelletjes

Voetbal spelletjes online spelen?! Sinds de jaren '90 hebben veel voetballiefhebbers een game gekocht, waarmee ze online een balletje kunnen trappen. Dit hebben ze alleen gedaan, met vrienden of zelfs met ander...

Lees meer
Voetbal kortingscodes

Iedereen houdt van koopjes en dit is hetzelfde voor voetballiefhebbers. Wanneer je naar de websites van grote voetbal retailers gaat, valt het jou op dat de producten van grote merken, zoals Nike en Ad...

Lees meer
Voetbal shops

In Nederland kan je naar veel voetbal shops gaan voor bijvoorbeeld de laatste shirts, schoenen en scheenbeschermers van jouw favoriete club. Naast fysieke winkels kun je ook online aankopen doen. Met...

Lees meer